Verkoop

Bij de verkoop van uw woonhuis zijn voor u in feite maar twee dingen echt belangrijk. Welke prijs krijgt u voor uw huis en binnen welke tijd is het verkocht. Uiteraard zijn deze twee zaken belangrijk, maar er spelen meer zaken een rol! Ons motto: "Een huis te koop zetten kan iedereen; een huis verkopen kunnen wij!!"

De prijs?

Alvorens wij een woonhuis te koop zetten, wordt er door ons een taxatie verricht. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Zo komen we, samen met u, tot de mogelijke vraagprijs waarmee we naar buiten treden. Tevens kunnen wij u hierbij een inzicht geven in de minimale verkoopopbrengst. U weet dan te allen tijde waar u aan toe bent. Eveneens wordt de te hanteren verkoopstrategie besproken. Of we bieden het woonhuis te koop aan met een koopprijs in plaats van een vraagprijs. Uiteraard zijn dit soort zaken afhankelijk van wat u wilt en van het soort woonhuis wat verkocht wordt. Iedere afzonderlijke situatie verdient een afzonderlijke oplossing.

De presentatie?

Bij de verkoop van uw woonhuis moet iedere serieus gegadigde ook daadwerkelijk weten dat uw huis te koop staat. De middelen waarmee wij ons aanbod onder de aandacht brengen van een zo breed mogelijk publiek zijn talrijk. We noemen:

  • Het presenteren van uw woonhuis door middel van een heldere, kleurrijke en vooral duidelijke brochure op internet; 
  • Het aanschrijven van de bij ons ingeschreven woningzoekenden; 
  • Het plaatsen van informatie over uw woonhuis op funda, huislijn, jaap,website vadermakelaardij b.v ,etc
  • Een duidelijk "te koop-bord" in uw voortuin of een "te koop-affiche" voor uw raam met onze opvallende bedrijfskleuren;

Tijdens de bezichtiging?

Een door ons geselecteerde gegadigde komt niet voor ons, niet voor u, niet voor uw inrichting maar voor uw huis. Een afspraak voor een bezichtiging regelen wij minstens één dag van te voren, zodat u rustig de tijd krijgt om die zo belangrijke eerste indruk goed tot zijn recht te laten komen. Zorg als verkoper voor een verzorgde tuin, een opgeruimde woning en een gezellige sfeer binnenshuis. Laat 's avonds sfeerverlichting branden; zet een bosje bloemen op tafel; toon de diverse functies van diverse ruimtes. Een mooi terras zal beter uitkomen met tuinstoelen en een parasol. Draai een half uur van te voren de thermostaat naar een aangename temperatuur in huis. Let erop dat sommige mensen niet gediend zijn van de goedbedoelde attenties van uw huisdier. ??Wij leiden de gegadigden rond door het huis en belichten hierbij uiteraard zo veel mogelijk de positieve aspecten van het woonhuis. De grondslag voor een succesvolle verkoop is vertrouwen; vertrouwen tussen verkoper, koper en makelaar. De praktijk heeft geleerd dat u als verkoper het beste tijdens de bezichtiging op de achtergrond kunt blijven.

Het vervolgtraject

De gegadigde heeft uw huis bekeken en is geïnteresseerd. Zo weten we in een vroeg stadium al zeker dat het zin heeft om onderhandelingen te starten. Er wordt niet over de prijs alleen onderhandelt. Er ontstaat dan pas een overeenkomst als over alle zaken overeenstemming is bereikt. Denk hierbij aan de opleveringsdatum, de notariskeuze (deze ligt in de meeste gevallen bij de koper), welke roerende zaken er mee verkocht worden en welke niet, het maken van een of meerdere voorbehouden etc.??De prijs en alle overige condities leggen wij vast en de zogenaamde "koopakte" als de overeenkomst is "geboren". Deze akte wordt met de koper met u besproken en toegelicht. Hierna leggen wij contact met de aangewezen notaris en sturen hem deze koopakte toe. Wij zien er op toe dat de door de notaris opgemaakte "akte van levering" overeenkomstig het gestelde in de koopakte wordt uitgevoerd. ??Bij de datum van oplevering zijn wij samen met de kopers aanwezig in uw huis en controleren samen met u of het huis wordt opgeleverd conform de afspraken.

Onze voorwaarden?

Ons tarief en de bijbehorende voorwaarden zijn recht door zee. Geen kleine lettertjes of aanvullende bepalingen. Graag informeren wij u hierover in een vrijblijvend en kosteloos gesprek bij u thuis.??

Foto
Molenbosstraat 5
Ossendrecht
Op groot perceel van 1.365m2 gelegen, grote bedrijfswoning/bungalow met een woonoppervlakte van maar liefst 130m2 nabij bosgebied. De woning...
€ 339 000 K.K.
Foto
Minckelersweg 4
Hoogerheide
Compleet gemoderniseerde en uitgebouwde vrijstaande woning met o.a. een aanbouw, een opbouw (eerste verdieping), vijftal kamers, tuin rondom...
€ 309 000 K.K.