Recreatiewoningen

Samenvatting

Wilt u permanent gaan wonen in een woning, (sta)caravan of ander bouwwerk die geregistreerd staat als recreatiewoning? Overleg met de gemeente of dit kan. Een recreatiewoning is een woning die u beschikbaar heeft voor u zelf of voor een ander, zonder dat iemand de woning gebruikt als hoofdverblijf. Er is uitsluitend sprake van recreatief gebruik.

Voorwaarden

Voor de bouwkundige kwaliteit van een recreatiewoning gelden andere eisen dan voor een woning bestemd voor permanente bewoning.

  • Een bestemmingsplan kan bepalen dat slechts van recreatieve bewoning sprake mag zijn.
  • Een recreatiewoning mag niet dienen als hoofdverblijf.
  • Er mag sprake zijn van permanent gebruik maar er moet dan wel een wisselende bezetting van de recreatiewoning zijn. U kunt dus bijvoorbeeld zelf gebruik maken van de woning gedurende een beperkte periode en vervolgens de woning verhuren aan wisselende gasten.

Gang van zaken

Wilt u de woning permanent gaan gebruiken dan dient u bij de gemeente te informeren of dit is toegestaan.
Maakt u permanent gebruik van uw vakantiehuis, dan is de gemeente verplicht u op uw verzoek in te schrijven in de Gemeentelijke basisadministratie (GBA). De wet GBA gaat ervan uit dat het ingeschreven adres het hoofdverblijf is, maar stelt geen precieze eisen aan het aantal nachten dat u er verblijft.
De gemeente heeft mogelijkheden om op te treden tegen het permanent bewonen van recreatiewoningen!

Meer informatie: Gemeente Woensdrecht

Foto
KLM laan 2A
Hoogerheide
Op mooie locatie en leuk perceel gelegen, een zeer ruime twee-onder-één kapwoning met een woonoppervlakte van 120m2, viertal slaapkamers, ...
€ 194 000 K.K.
Verkocht Onder Voorbehoud
Foto
Grensstraat 40
Putte
Stichtingsjaar: 1901. Perceelsoppervlakte: 466m2. Inhoud woning: 270m3. Woonoppervlakte: 52m2. Grensstraat 40 te Putte: Direct aan de Nede...
€ 99 000 K.K.
Verkocht